KONFERENCE

FREMTIDENS JOBCENTER?

FREMTIDENS JOBCENTER?

EFTER EKSPERTGRUPPEN, HVAD NU?

Center For Social Nytænkning inviterer hermed til en fagligt bred, lærerig og spændende konference,
som sætter fokus på fremtidens beskæftigelses- og socialindsats i Danmark.
Konferencen afholdes i Store Sal på Dokk1 i Aarhus med valgfrit deltagergebyr.
 


TID/STED

  • Dato: 16 Oktober. 
  • Tid: 09:00 – 15:30
  • Sted: Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C


OM KONFERENCEN

Den danske beskæftigelsesindsats står over for store forandringer efter ekspertgruppens seneste anbefalinger.

Hvad kan vi regne med man politisk vil vedtage efter anbefalingerne er landet?
Hvordan gearer vi medarbejderne til de mange forandringer uden at skabe dårligt arbejdsmiljø?
Hvordan passer vi på de mange sårbare mennesker som skal stå midt i forandringerne, have orienteringer, møder og måske en ny slags sagsbehandling eller nye indsatser?

Hvordan kan vi endnu nå at nytænke og forbedre det som hed “jobcentrene”, så de bedre matcher fremtidens behov?
Hvilke nye tiltag og strategier kan sikre, at jobcentrenes aftager kan blive en central, helhedsorienteret og menneskeligt værdi del af vores sociale sikkerhedsnet?


PROGRAMMET. 

På konferencen vil en række førende eksperter, forskere og praktikere præsentere deres syn på hvad der kommer til at ske politisk, hvad vi konkret skal forberede os på, og hvordan man endnu kan få indflydelse!
 Vi vil dykke ned i emner som lovjungler, kassetænkning, sagsbehandling, ledelse, digitalisering, borgerinddragelse, tværfagligt samarbejde og meget mere. Dagen vil byde på oplæg og paneldebatter hvor du som deltager får rig mulighed for at bidrage med dine erfaringer og perspektiver. 

– Michael Svarer, Økonomi
– Signe Færch, Forkvinde, Dansk Socialrådgiverforening og medlem af beskæftigelsesrådet
– Victoria Velasquez, Enhedlisten
– Steffen Rasmussen, CFSN og forfatter til “Jobcenterkrisen, m.fl. 
– Magnus Paulsen Hansen, RUC
– 


TILMELDING. 

Tilmelding til konferencen sker i bunden af denne side. Vi opfordrer til tidlig tilmelding, da der er begrænset antal pladser.


HVEM DELTAGER?

Konferencen henvender sig til alle med interesse for beskæftigelses- og socialpolitik, herunder politikere, embedsmænd, jobcentermedarbejdere, forskere, og repræsentanter fra fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer. Men mindst lige så relevante og velkomne er de mennesker som er, eller har været, tilknyttet jobcentrene, pårørende, bisiddere, foreninger, studerende og alle andre med interesse.


PRIS:

Deltagelse i konferencen er gratis, men kræver tilmelding.

KONTAKT:

For spørgsmål vedrørende konferencen, kontakt Steffen Rasmussen på steffen@cfsn.dk
Vi håber at se dig til en spændende dag på Dokk1!

TILMELDING

OBS:
Det er gratis at deltage for de som ikke har råd. Jeg opfordrer til en deltagerbetaling hos de som kan grundet udgifterne da der ikke er modtaget fondsmidler til konferencen og jeg derfor afholder alle udgifter selv. Udgifterne til forplejning er ca. 12.500 kr. som også skal dækkes ind via frivillige betalinger. 

kr

AFBUDSGEBYR

Da nomen er at mange udebliver eller melder fra dagene op til konferencerne, har vi et afbudsgeby på 250 kr. pr. person
som afmelder sig efter 10 Oktober, kl. 08:00.

ANDRE PROJEKTER HOS CFSN

Udvalgte tidligere ellere aktive projekter hos Center For Social Nytænkning

CASE

GENTÆNK JOBCENTERET
i fysisk form

I samarbejde med Aarhus Kommune har CFSN fået til ansvar at skabe forandringer på forskellige lokationer og tilbud tilknyttet Aarhus Jobcenter. Projektet har til formål at skabe et bedre møde mellem ansatte og borgere, og sikre en tryg og behageligt oplevelse for de mennesker som bruger lokationerne. 
I foråret 2024 går turen til Uddannelseshuset i Esbjerg med samme indsats.  

En undersøgelse af effekten af at tilknytte borgerstyrede budgetter på 25.000 kroner til langtidsledige unge, som alligevel går under betegnelsen “uddannelsesparate. Hvilken effekt har midlerne på de unges vej mod job og uddannelse, og hvilken påvirkning kan projektet have på relationen mellem de unge og sagsbehandlerne?

CFSN har undersøgt udviklingen på kontanthjælpsområdet med fokus på sårbare og udsatte borgere og kommer herigennem med et bud på løsningen til at få langtidsledige i job eller uddannelse. Den indsamlede viden er sammensat i bogen “Motiveret Beskæftigelse” samt et forsøgsdesign efterfølgende. 

CFSN afholdte konferencen “Fremtidens Kontanthjælp” på Christiansborg med stor succes. Den blev inspirationen til at spørge en række af oplægsholderne fra konferencen og andre fagfolk og praktikere, om de ville medvirke i en antologi under samme navn. Resultatet er en antologi med 11 bidrag, som går til kontanthjælpsområdet fra forskellige vinkler.

CASE

SOCIALFAGLIGT FORLAG

I erkendelsen af at megen forskning og viden om social- og beskæftigelsesområdet primært læses i en lukket kreds og sjældent følges op med en indsats for at implementere viden i lovgivning, valgte vi at etablere et forlag til at udgive den viden vi, og på sigt andre, indsamler på området. Her har vi bl.a. udgivet antologien “Fremtidens Kontanthjælp” og bogen “Motiveret Beskæftigelse”.

Center For Social Nytænknng har indhentet aktindsigt i en række sager i jobcentrene for kontanthjælpsmodtagere i Danmark. Vi har gennemgået og kortlagt alle sagernes hændelser – fra indhentning af lægeoplysninger til sagsbehandlerskift. Formålet er at se hvad en “sag” reelt set indeholder og hvad vi bruger fagligheden og pengene på, på jobcenterområdet – og hvordan man kan forbedre  indsatsen på området. Tidslinjerne er frit tilgængelige til download.