Actura i Aarhus indgår partnerskab med Steffen Rasmussen.

Actura har siden 2013 udviklet software og innovation til nogle af landets største virksomheder. Sideløbende har Actura arbejdet med mere end 100 børn/unge med autisme og ADHD. Interessen for at hjælpe unge med autisme opstod, da der tilfældigt kom unge med autisme ind i virksomheden i forbindelse med undervisning, og det blev synligt hvor stor en forskel vi oplevede at kunne gøre for børn og unge med de rette værktøjer og støtte. 

I dag har Actura en række projekter og tilbud som hjælper børn og unge med autisme eller ADHD mod en nemmere hverdag med øget livskvalitet, imens de dygtiggøres til arbejdsmarkedet. Blandt flere projekter kan nævnes:  “Teknologitalenter” (udskolingsbørn får lov at arbejde med programmering, IT, 3D, arkitektur, m.m.), “Fra Taxa til bus” (hjælp til at få redskaberne til at overgå fra betalt taxakørsel til selvstændig buskørsel), Actura STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for de unge i alderen 16-25 år  som ikke har mulighed for at gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse.

Actura har store ambitioner om at medvirke til at skabe et samfund og et arbejdsmarked hvor man understøtter børn og unge med særlige behov, og ser de store talenter som gemmer sig bag diagnoser eller skånebehov. Vi vil gerne udvikle og lære sammen med de mennesker det handler om, og ikke tror vi har alle løsningerne klar på forhånd.

Derfor har Actura, indgået et samarbejde med Steffen Rasmussen fra Center For Social Nytænkning, med henblik på at udvikle nye løsninger og projekter til gavn for børn og unge med autisme og ADHD.
Sammen vil vi undersøge hvordan vi ud fra tre bærende dogmer kan skabe noget nyskabende. De tre dogmer for Acturas initiativer er:

1. Bedre livskvalitet for de mennesker, det handler om.
2. Besparende for de kommuner som bruger os.
3. Projekterne skal være økonomisk og driftsmæssigt bæredygtige. 

Partnerskabet strækker sig over de kommende 24 måneder og kommer til at indeholde en række konkrete projekter og initiativer som ikke blot kan skabe forandringer i de enkelte børn og unges liv, men også bidrage med kvalificeret arbejdskraft til IT-sektoren og være med til at påvirke kommunale og politiske tilgange til området, til gavn for dem det hele handler om: børnene og de unge. 

FAKTABOKS:

Actura har eksisteret siden 2006 og er startet af direktør Morten Olesen og er beliggende i Egå. Acturas medarbejdere er specialiserede inden for bla. psykologi, programmering, 3D & animation, kunst/historie, undervisning, naturvidenskab, innovation, udvikling og medico. 

Steffen Rasmussen er indehaver af Center For Social Nytænkning, stifter af Fundamentet og bestyrelsesmedlem i Lind Foundation.
Har de senere år undersøgt kontanthjælpsområdet med fokus på sårbare unge i dybden og arbejdet med bedre løsninger til fremtidens indsatser på området.  Er Forfatter til bogen “Jobcenterkrisen” og medforfatter til bøgerne “Fremtidens Kontanthjælp” og “Motiveret Beskæftigelse” og initiativtager til flere forskningsbaserede forsøg på området. 

KONTAKT:

Morten Olesen
Telefon: 40725274
Mail: mo@actura.dk
www.actura.dk


Steffen Rasmussen
Telefon: 26195278
Mail: steffen@cfsn.dk
www.cfsn.dk 

Besøg actura.dk ved at klikke på foto herunder: